Съединените щати подкрепят удари на Украйна срещу военни съоръжения в Крим, съобщи

...
Съединените щати подкрепят удари на Украйна срещу военни съоръжения в Крим, съобщи
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ подкрепят удари на Украйна по военни обекти в Крим

Съединените щати поддържат удари на Украйна против военни уреди в Крим, съобщи през вчерашния ден заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд.  " Това са законни цели. Украйна нанася удари по тях. И ние го поддържаме ", сподели дипломатът, имайки поради съветските военни уреди в Крим, оповестява ТАСС.​​​​​ Според съветското посолство във Вашингтон думите на Нюланд са удостоверение за присъединяване на Съединени американски щати в спора.
" Украйна няма да бъде в сигурност, докато Крим не бъде най-малко демилитаризиран ", аргументира се Нюланд по време на полемика във фондация " Карнеги " във Вашингтон. Според нея „ това е част от обезпечаването на мощно въздържане (на Русия) “.

В същото време заместник-държавният секретар отхвърли многократните опити на водещия на дискусия - пенсиониран американски посланик, а в този момент старши теоретичен помощник във фондация  " Карнеги " Арън Дейвид Милър - да уточни, че Крим е " алена линия " за Москва. " Няма да допускам къде украинците ще решат да водят война. Или по какъв начин ще решат да работят във връзка с Крим в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект. Ние считаме, че Крим е Украйна ", сподели Нюланд.
Руското посолство във Вашингтон смята думите на Нюланд за удари по Крим за удостоверение за присъединяване на Съединени американски щати в спора. Това се споделя в коментар на прессекретаря на съветското посолство във Вашингтон Игор Гиренко, публикуван през вчерашния ден.
" Изявленията на почитан чиновник на Държавния департамент от 16 февруари за поддръжка на украинските въоръжени сили при нанасянето на удари по Крим са ясно удостоверение на позицията на Русия, че Съединените щати са директно забъркани в спора. Служителката призна, че администрацията подхранва упоритостите на режима в Киев да нападне страната ни “, се споделя в позицията на съветското посолство в Съединени американски щати.

" Най-важното е, че това е не просто риторика на Вашингтон, а съответни дейности. Съединените щати интензивно доставят на Киев съвременни системи, които се употребяват за заличаване на съветски райони. Те поучават украинските военни водачи. Де факто възнамеряват интервенции дружно с тях. Те вземат участие в набелязване на цели, което намерено признават американски експерти “, акцентира Гиренко.
Съединени американски щати и съдружниците им ще образуват " военни сили на бъдещето " в Украйна, които да възпират Русия след края на актуалната война, съобщи още заместник-държавният секретар на Държавния департамент Виктория Нюланд. Това включва основаването на " интегрирана система за противовъздушна защита, първокласни гранични сили и дарба за наблюдаване в личните морски води ". Независимо от това по кое време и по какъв начин ще завърши сегашната руско-украинска война, би трябвало да се дават гаранции, че Русия няма да я стартира още веднъж, съобщи Нюланд, представена от dnes.dir.bg.
Да се има вяра на думите на Путин или на този, който застане отпред на Русия след него, няма да е допустимо даже след края на войната, счита тя.
" В никакъв случай не би трябвало да имаме вяра - до момента в който Владимир Путин или някой като него е на власт - че това в действителност е завършило. Дори и да бъде реализиран обективен мир, въпреки всичко ще е нужен дълготраен проект и създаване на украинска войска на бъдещето, която би могла да обезкуражи Путин да замисли каквото и да било повече ", съобщи Виктория Нюланд.
По време на онлайн полемика във фондация " Карнеги " във Вашингтон Нюланд съобщи, че Съединени американски щати преглеждат освен какви оръжия могат да бъдат изпратени на бойното поле в Украйна сега, само че и какво ще бъде належащо за надеждно въздържане на Русия в бъдеще. 
Според Нюланд след окупацията на Крим Русия е трансформирала полуострова в собствен боен плацдарм, разполагайки там военни уреди, оръжейни хранилища и командни центрове, които заплашват и ще заплашват сигурността на Украйна, до момента в който са там. Нюланд обаче добави, че преди да се подходи към въпроса за Крим, украинската войска към момента би трябвало да си възвърне забележителна територия. " И точно върху това са съсредоточени сега ", заключи тя.
Източник: ТАСС, dnes.dir.bg
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
17 Фев 20232817 Фев 20234817 Фев 202312617 Фев 202335317 Фев 202315017 Фев 2023141КоментариЗорко око17 Фев 2023 9:18ч.
Малиии, тая наци се е угоила като майка праскиня! А другояче продължава да си дрънка нелепости като да е на кристали.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202373907 Фев 2023124117 Фев 20234107 Фев 2023990
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР